5 gode grunner til å søke om refinansiering

Økonomisk kontroll, nedbetale eksisterende gjeld, fleksibel nedbetalingstid, rask og effektiv søknadsprosess, lavere månedlige kostnader og lav rente. Det er mange gode grunner til å søke om refinansiering og samle alle lån til ett. Banken vil fortelle deg hva de ulike alternativene er, i tillegg til at du selv kan søke etter det beste tilbudet over nettet. Dette er fem gode grunner til å søke om refinansiering.

1. Eksisterende gjeld

Hovedgrunnen til å søke om refinansiering er å samle og nedbetale eksisterende gjeld. De fleste har smålån som kredittkortlån fra tid til annen. Å refinansiere handler om å skaffe økonomisk oversikt og ikke betale ned mer på lån enn du trenger. Bevilget rett vil du også spare penger og få mindre kostnader. Refinansiering er en god måte å nullstille seg økonomisk.

Det er en avtale mellom deg og banken hvor banken tar jobben med å innfri lånene og kredittene dine. Du vil ikke lenger oppleve at alt du gjør er å betale regninger og minimumsbeløp mens gjelden vokser. Et refinansieringslån letter både på gjeldsbunken og økonomiske bekymringer.

2. Lavere rente

Ved å samle alle lån ved refinansiering får du bedre vilkår som lavere rente. Det gjelder både effektiv og nominell rente. Samlet sett betyr det at du vil få lavere månedlige kostnader, bedre oversikt over samlet gjeld, samt 0 kroner i gebyrer.

Du går fra en flytende rente til fast og dermed et fastrentelån. Med bare ett rentenivå å forholde seg til, blir det enklere å betale gjelden. Du sparer penger på unødvendige kostnader og kan betale gjelden ned raskere eller bruke de på noe annet. Husk at dette gjelder kun på lån uten sikkerhet og er fordi et refinansieringslån regnes som sikrere enn forbrukslån.

Eksempel: Du har gjeld på 350 000 kroner med en nominell rente på 21,96%. Ved en søknad til banken om refinansiering kan du få en ny rente på 11,9%. Det vil si at du sparer 3 300 kr per måned de 12 første månedene, samt 95 000 kroner ved nedbetaling over 8 år.

3. Fleksibel nedbetaling

Ved bedre betingelser og lavere månedlige kostnader vil du ha gode sjanser for å korte nedbetalingstiden. Enkelte banker har svært gode fleksible nedbetalingsplaner å tilby ved refinansiering.

Så mye som 15 års nedbetalingstid kan du få om du spør den rette tilbyder. Husk at du kan alltid betale mer på lånet per måned og innfri lånet gebyrfritt når som helst. Kravet om å få maksimal nedbetalingstid på 15 år innvilget er at kostnadene ved det nye lånet ikke overstiger det gamle.

4. Stor låneramme

I likhet med et vanlig forbrukslån, har du en stor låneramme ved refinansiering. Lånerammer varierer fra tilbyder til tilbyder, men omtrentlig kan du refinansiere alt fra 25 000 til 500 000 kroner. Du får én långiver og en forfallsdato å forholde deg til. Ved å ta opp et nytt lån for å nedbetale andre, vil du også få mer tilgang på penger. Ekstra midler kan handle om å øke eksisterende boliglån til oppussing eller ny garasje. Husk at du også kan flytte boliglånet ved hjelp av refinansiering. Forbrukslån har stor nytteverdi.

5. Digital søknadsprosess

En annen fordel med å refinansiere, er at du søker enkelt og raskt digitalt. Du sender én søknad ut mot flere tilbydere og kan få svar på dagen. Det er gratis og uforpliktende å søke. Tilbudet blir som regel stående en måned med en angrefrist.

Du har også digitale hjelpemidler i form av låneagent, lånekalkulatorer, anbuds- og sammenligningssider over nett. Det du bør se etter er i hvilken bank du vil spare mest på å samle gjelden din.