Lavere renter med refinansiering

Hvis du har mange lån, et boliglån eller ett enkelt forbrukslån er det lurt å forhøre seg om mulighetene for en refinansiering. Det er mange fordeler ved å refinansiere som kommer deg til gode. Du kan spare mye tid, penger og stress på en refinansiering. Uansett lån så er det lurt med en refinansiering. Det er stort sett alltid en bank som står klar med et bedre tilbud.

Hvilke lån kan refinansieres

Alle lån kan refinansieres. Og alle lån bør refinansieres. De mest vanlige lånene som refinansieres er:

  • Boliglån
  • Billån
  • Forbrukslån
  • Kredittkort
  • Smålån

Har du et lån som ikke står her kan det nok refinansieres uansett. Mange tenker at renten ikke har så mye og si, og at du ikke kan spare så mye på det. For å finne ut hvor mye renten har å si på lånet kan vi se på et par eksempler.

Boliglån

Du har kjøpt deg bolig, og tok opp et boliglån på 1.000.000,- NOK hos banken din. Din nåværende bank ga deg et tilbud med en rente på 2.7% og du takket pent ja. Med 2.7% rente vil den totale kostnaden for boliglånet være på 1.309.225,- NOK.

Du forhører deg med en annen bank om refinansiering og får tilbud om 2.2% rente. Det er en liten prosentforskjell, men det blir en del penger av det. Med 2.2% rente vil den totale kostnaden være på 1.250.834,- NOK.

Da har du spart rundt 58.000,- NOK. Og jo større boliglånet er og jo lengre løpetiden er, jo mer er det å spare. Er lånet på 2.000.000,- NOK, ville du spart 120.000,- NOK i løpet av 20 år. Og det er bare med en nedgang på 0.5% renten, så her er det mye penger å spare.

Forbrukslån og kredittkort

Hvis du har mange forbrukslån og kredittkort lønner det seg å refinansiere. Spesielt kredittkort har høy rente. Den kan ofte være 20%. La oss si at du har et kredittkort på 15.000 og et forbrukslån på 35.000. Kredittkortet ditt har en rente på 22% og forbrukslånet ditt er på 14%. Du skal betale ned begge to i løpet av 2 år.

Kredittkortet ditt vil med 22% rente koste deg 5.626,- NOK i løpet av 2 år. Og da er ikke termingebyr og etableringsgebyret tatt med. Forbrukslånet vil koste deg 8060,- NOK i løpet av perioden.

Hvis du refinansierer, og legger alt inn i ett lån vil du spare mye penger. Da smøres forbrukslånet inn med kredittkortgjelden, og du ender med et lån på 50.000,- NOK. Du får et tilbud med 9% rente. Da har du halvert kredittkort-renten og fått unna en god del prosenter på forbrukslånet. Med samme nedbetalingsplan er du nødt til å betale 7237,- NOK.

Så i stedet for å måtte betale 13.686,- NOK for å ha et lån og et kredittkort betaler du nå 7237,- NOK til ett lån. Du har nettopp spart 6449,- kr kun ved å refinansiere.

Hvordan refinansierer du:

Med all teknologi og alle bankene som konkurrerer om deg er refinansiering blitt veldig enkelt, og er kun et par klikk unna.

Det er flere måter å gjøre det på. Du kan forhøre deg med banken du har lån hos i dag. Eller så kan du høre med andre banker på egenhånd. Det letteste, og beste er å snakke med en sammenligningsside. Disse sidene spesialiserer seg på refinansiering. De samarbeider med forskjellige banker som alle kjemper om deg som kunde. Alt du trenger å gjøre er å legge inn nødvendig informasjon, så gjør de resten av jobben for deg.

Når de har mottatt tilbud tar de kontakt med tilbudene du har fått. Her får du en fin oversikt over tilbudene, og du kan enkelt plukke tilbudet du mener er best. Det er enkelt å sammenlikne tilbudene, og du kan se på renter, gebyrer og nedbetalingsplan før du signerer.

Til slutt

Det står alltid en bank klar for å forsøke å gi deg et bedre lån enn du allerede har. Derfor er det lurt å sjekke mulighetene for å forbedre renten på lånet ditt. Det sparer deg for masse tid, penger og stress. Renten bør alltid være hovedfokuset ditt når du refinansierer eller signerer ett lån. Det er her pengene å spare ligger.