Refinansiering med sikkerhet i bolig

Har du opparbeidet deg mye gjeld og sliter med å betale? Kanskje du tok opp et forbrukslån i sommer, som du sliter med å betale? Det kan være mange forskjellige grunner til at du trenger en refinansiering. Og det er mange gode grunner for at det kan være lurt å gjøre, også.

Hvorfor bør du refinansiere?

Det er mange gode grunner for å refinansiere, og dette er de tre viktigste:

  • Du sparer penger

Alle lån har kostnader i form av gebyrer og renter. Ved å refinansiere kan du få lavere rente på lånet ditt. Dette sparer deg for mye penger i det lange løp. Hvis du har mange lån, vil du også spare penger i form av færre årsgebyrer og termingebyrer.

  • Bedre oversikt

Ved å samle alle lånene dine til ett lån ved hjelp av refinansiering skaper du en bedre økonomisk oversikt for deg selv. Kanskje du hadde fem forskjellige lån, og betalingsdatoer å forholde deg til tidligere? Ved en refinansiering samler du alt i ett. Du har nå kun en regning å forholde deg til.

  • Viser ansvar

Kanskje du har havnet i en lei situasjon med mye utestående gjeld? Da er det mange som velger å legge vekk gjeldsbrevet, og glemme det i et par uker. Hvis du som kunde heller tar tak i det med en gang, vil bankene se på deg som en som tar ansvar. Dette vil igjen gjøre det lettere for deg å få en avtale i havn.

Hva er refinansiering med sikkerhet?

Når du skal refinansiere er det to typer refinansiering. Du har med- og uten sikkerhet. Enkelt forklart er refinansiering med sikkerhet en refinansiering hvor du stiller en eiendel til sikkerhet ved lånet.

Hvis du ikke klarer å betale, kan banken ta pant i det du satte som sikkerhet. Ved å søke om refinansiering med sikkerhet vil du ofte få mye bedre avtaler enn uten. Dette er rett og slett fordi banken har en sikkerhet i tilfelle du ikke skulle kunne betale.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Kanskje du kjøpte deg en fin og dyr båt i fjor sommer? Den var kanskje litt for dyr og den fikk noe problemer halvveis ut i sommerferien. Du fikset problemet med penger du egentlig ikke hadde, og har nå havnet i en lei økonomisk situasjon. Vurderingen om du skal selge båten har vært der, men du fant ut at den ga deg så mye glede at det ikke er et alternativ.

Da er det en god mulighet å refinansiere med sikkerhet i boligen. Du har allerede hørt med banken der du har båtlånet, men de ville ikke gi deg noe avtale, da du ikke har betalt det du skylder. Så eneste mulighet er å refinansiere med sikkerhet i boligen. Det gjøres enkelt ved å sette boligen som sikkerhet.

Du vil mest sannsynlig få en mye bedre avtale enn den du hadde, i og med at banken er forsikret med boligen din, hvis du ikke betaler. Dette sparer deg for dyre lån, og er en bedre vei å gå.

Hvor finner jeg den beste refinansieringen med sikkerhet i bolig?

Det kan du enkelt gjøre hos en sammenligningsside. Disse sidene er laget for å gjøre det enkelt for deg som kunde å finne det beste lånet. Alt du trenger å gjøre er å legge inn informasjonen din, og sende søknaden.

Sammenligningssiden sender så informasjonen din til sine samarbeids-banker. Bankene ser igjennom opplysningene dine og sender tilbudet tilbake til sammenligningssiden. De tar så kontakt med deg og viser tilbudene de har mottatt. Du kan enkelt trykke deg inn på siden deres. Der vil du få opp tilbudene du har fått, og du kan sammenligne dem.